Halwa Telinga


10/18/2010

Berjanji tapi belum berupaya ditunai

Di Saiyyidah Zainab

Di Alex

Assalamualaikukum
 1. Ana masih di Cairo.baru lepas sarapan pagi , makan to'miyah dan ful, best giler. tapi anak- anak kat sini kurang suka. Korang belum banyak minum air sungai Nil. Lama- lama antum akan kemaruk semua ni, macam kami, para pakcik2.
 2. Kami akan cuba berhubung dgn ikhwah perwira 7 sekawan yg akan pulang ke Malaysia Khamis ni setelah menyempurna misi ke Gaza.
 3. Semalam aku bertemu dgn anak- anak / akhawat perubatan di sini ( malam sebelumnya pun jumpa juga yg lebih junior). Satu perkara yang menyentak diriku yg menyebabkan aku rasa bersalah.... ustaz.. update lah blog! Untuk anak- anak.... insyaallah... akan cuba ku tunaikan...
 4. Alhamdulillah, aku amat bersyukur kepadaNya. Banyak perkara besar berjaya disempurnakan. Dakwah kita di sini baik- baik- aje. Para ibubapa juga harus terus berdoa dan berusaha meyakinkan, anak - anak kita fitrahnya masih bersih, cuma mereka terkeliru dan masih muda. Dakwah yang benar pasti dipelihara oleh Tuannya. Kita harus terus berusaha melengkap diri... bukankah kita sudah berjanji waktu MTN baru2 ini akan menjadi Nuqaba' yang gigih dan baik... Allah pasti bersama kita.
 5. Anak- anak di sini akan mempertahankan dakwah kita, memperlengkapkan diri sebaiknya di sudut dakwah, tarbiah, penguasaan bahasa arab, ulum diniyah, quran dan kesungguhan menjelajah bumi mesir ini. Cuma ku pinta drp para pakcik2 agar kita memberikan dokongan kepada mereka. Dokongan apa... kita akan buka di Malaysia nanti.
 6. Mereka juga bakal menjadi pemimpin kepada dakwah pemuda kita di luar negara. Mereka juga akan berselerak ke serata dunia nanti... cuma tika ini sedang mempersiap diri, malancar lidah dgn al quran, melunak hati dgn rabbani.... aku amat bangga melihat mereka ketika ini.... Alhamdulillahhhhh.
 7. Tidak lupa juga para anak- anak kita di Sanaa' dan Urdun dan Madinah. Gabungan kekuatan ini akan mengindahkan dakwah yang mubarakah ini agar terlimpah ke hati2 manusia keharuman kasturi dakwah alBanna ini.
Wassalam
Cairo

3 comments:

 1. Tidak dilupakan juga anak-anak di Malaysia ni, kami masih minum air sungai gombak

  ReplyDelete
 2. Ustaz, syukran upload gambar
  Lama tak tengok harith... rindunya...

  ReplyDelete
 3. wah nta mmg travel dengan Musab ke atau jumpa di sana?

  ReplyDelete